Festivitat de Sant Mateu

21 de setembre de 2016

La festivitat del patró, Sant Mateu, el 21 de setembre, marca la culminació del cicle festiu de la població. Fins a l’any 1961, les festes principals es celebraven en aquestes dates però es van canviar a les dates actuals del mes d’agost per necessitats pràctiques. La festivitat de Sant Mateu té un marcat caràcter protocol·lari amb la missa major i processó en honor al patró però també la seva part festiva amb el cap de setmana dedicat als bous de carrer, revetlles, etc. El Ball Pla també es balla però sense la solemnitat del 20 d’agost ja que es fa sense la indumentària típica i en una única sessió.

PROGRAMACIÓ

DIMECRES, 21 de setembre

9 h: Diana a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.

11.30 h: A l’Església Arxiprestal, missa solemne amb l’assistència de les Regines, Dames i Autoritats. Presidirà la celebración el Rvdm. Sr. Enrique Benavent Vidal, Bisbe de Tortosa. La Coral Cors del Maestrat interpretarà la Missa Festiva de Recife.

18.30 h: A l’Auditori Municipal, representación de l’obra de teatre valencià Historia de las personas a càrrec de Eventblas, S.L. Les entrades es podran adquirir a les Oficines Municipals al preu d’1 €. Aforament limitat. Organitza: Comissió de Festes. Patrocina: Excma. Diputació Provincial de Castelló.

DIVENDRES, 23 de setembre

18.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia Armando Beltrán de Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.

20 h: Cercavila a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.

21.15 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, vaca embolada de la ramaderia Armando Beltrán de Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.

22 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, sopar de germanor de la Penya Taurina Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu.

NOTA: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0 €/soci i 5 €/no soci. Els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme fins al dimecres 21 de setembre a les 14 h. Els socis hauran de retirar igualmente els tickets.

00.30 h: Al poliesportiu, disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DISSABTE, 24 de setembre

12 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Armando Beltrán de Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.

17 h: A l’Auditori Municipal, gran concert de música a càrrec de la Banda de Música d’Algimia i la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu. Organitza: Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu. Col.labora: Ajuntament de Sant Mateu.

17.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia Armando Beltrán de Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.

19.15 h: A la plaça Major, Ball Pla interpretat pel Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu.

NOTA:Per participar-hi no cal dur la indumentària típica.

22.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bou embolat de la ramaderia Armando Beltrán de Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.

00.30 h: Al poliesportiu, ball a càrrec de l’orquestra TWISTTER. Organitza: Unió de Joves.

DIUMENGE, 25 de setembre

16 h: Al carrer Historiador Betí, jornada benèfica de jocs populars Vila de Sant Mateu. I suïs de guinyot i II open d’escacs. La Creu Roja instal.larà un stand amb finalitat solidària. Inscripcions gratuites.