Festes i Esdeveniments

El caràcter i els interessos de Sant Mateu es veuen plasmats a les seves festes i tradicions. Tradició i història mantinguts en el temps són des de temps immemorables els pilars de les festivitats de la localitat.

Revisant el calendari, comencem l’any amb la festivitat de Sant Antoni (se celebra el cap de setmana més proper al 17 de gener). La següent data important és la Setmana Santa en la qual es celebren la processó dels *Vergues el Dijous Sant i la Mostra d’Arts, Oficis i Productes Locals.

El segon dissabte després del Diumenge de Pasqua, arriba una de les festes més importants de la localitat, la festa de la Mare de Déu dels Àngels amb el seu tradicional romeria que reuneix als habitants de la localitat en l’ermita.

El segon cap de setmana de juliol es celebra Sant Mateu Medieval, en el qual la localitat retrocedeix a l’Edat Mitjana. A l’agost, del 18 al 28, es celebren les Festes Patronals amb els bous al carrer, orquestres i el tradicional Ball Pla. Després d’aquests deu dies festius, al setembre honrem al nostre patró celebrant la seva festivitat.