Voltants de Sant Mateu

Propers a Sant Mateu, a la comarca del Maestrat, no oblidar-nos de visitar el Santuari de la Verge de la Font de la Salut en Traiguera. En Cervera del Maestre podem recorrer el seu casc urbà, les restes del seu castell i a 2 km de la població visitar el Centre d’Interpretació – Molí de l’ Oli. Al terme municipal de La Jana, visitar el museu natural d’oliveres mil·lenàries del Pou del Mas Admirar el seu pintoresc casc antic i visitar el castell templer de Peníscola, ciutat en el mar. Altres poblacions d’interès a la costa del Maestrat són Vinaròs, Benicarló i Alcalà – Alcossebre (Des de Sant Mateu, 12 km a Cervera del Mestre, 12 km a la Jana, 14 km a Traiguera, 39 km a Peníscola, 35 km a Vinaròs , 30 km a Benicarló i 45 km a Alcalà – Alcossebre).

Descobrir i conèixer l’art rupestre d’aquestes comarques declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO visitant el Museu i abrics de la Valltorta de Tírig i el conjunt de la Cova Remígia, en el terme municipal d’Ares del Maestrat. Per confirmar disponibilitat de les visites guiades programades als abrics cal telefonar al 964 336 010. (des de Sant Mateu, 14 km al Museu de la Valltorta i 45 km a la Cova Remígia – Masia la Montalbana).

En la Tinença de Benifassà, visitar i gaudir magnífics paisatges del Parc Natural de la Tinença de Benifassà ja siga recorrent-la amb el cotxe per les seues carreteres de muntanya o caminant a través dels senders que la creuen. Apropar-nos els dijous, de 13 h a 15 h, a visitar l’església del monestir de Santa Maria de Benifassà (des de Sant Mateu, 42 km fins l’Embassament d’Ulldecona i 52 km fins la Pobla de Benifassà). Descarregar follet i mapa del PN de la Tinença de Benifassà

En la comarca dels Ports, apropar-nos a visitar Morella i recórrer el seu magnífic conjunt monumental. Des de Morella, podem completar la nostra excursió passejant pels carrers de les poblacions de Forcall, de Cinctorres o visitant el santuari de la Mare de Déu de la Balma a Sorita (des de Sant Mateu 40 km a Morella, 50 km a Forcall, 65 km a Mirambel, 60 km al santuari de la Balma).

Gaudir de la visita a poblacions de l’Alt Maestrat i dels Ports com són Catí, Benassal, Culla, Ares i Vilafranca. En les seues rodalies, ja en la província de Terol, podem apropar-nos fins la Iglesuela del Cid, Cantavieja i Mirambel (des de Sant Mateu 23 km a Catí, 45 km a Benassal, 55 km a Culla, 53 km a Ares, 65 km a Vilafranca, 74 km a la Iglesuela del Cid, 83 km a Cantavieja i 97,5 km a Mirambel).

Gaudir de les instal·lacions del Parc Miner del Maestrat amb la visita a la mina Victoria Esperanza situada en els termes municipals de Culla i la Torre d’en Besora.

En el sud de la Província visitar Vilafamés (a 53 km), Onda (a 78 km), en la Vall d’Uixó visitar les Coves de Sant Josep (a 93 km) i la monumental ciutat de Segorbe (a 121 km).

En la veïna província de Tarragona podem conèixer l’extraordinari patrimoni històric i artístic de la ciutat episcopal de Tortosa. A continuació podem apropar-nos al Delta de l’Ebre des d’ Ulldecona, Amposta i Deltebre i delectar-nos en un passeig fluvial en barca, de la riquesa i varietat botànica, faunística i paisatgística d’aquest importantíssim Parc Natural (des de Sant Mateu 60 km a Tortosa i 78 km a Deltebre).