CICLOTURISME
CAMINS DE L’ORDE DE MONTESA

El principal propòsit d’Camins de l’Orde de Montesa, és la posada en valor de l’extraordinari patrimoni, històric, cultural i mediambiental, acostant de forma conscient i respectuosa, als nostres pobles, rius i muntanyes, contribuint a la divulgació de les singularitats de la Comunitat Valenciana a través de la nostra ruta cicloturista, que inicialment la formen les poblacions de Montesa, Sueca, València, Moncada, Borriana, Onda, Vilafamés, Les Coves de Vinromà, Alcalà de Xivert, Sta. Magdalena de Polpís, Càlig, Cervera del Maestre i Sant Mateu.
Sota el fil temàtic de l’Orde de Montesa, la ruta et porta a descobrir, racons on el perfum de la flor del taronjer, es barreja amb l’aroma dels camps d’arròs, on la brisa de la mar, es fon amb els majestuoses muntanyes, portant-te per camins en els quals podràs conèixer, oliveres mil·lenàries que van plantar els romans a el pas per aquestes terres o poblacions atrapades en el temps,
Cada racó, cada tram que recorris, et portaran a llocs tan inhòspits com llogarets morisques, pedreres romanes, on la història es barreja amb la natura, “on gaudiràs de” Ullals “en què la presència del samaruc i de més de seixanta espècies d’orquídies, no us deixaran indiferents.
El recorregut, és apte per a la forma que desitgis fer-ho (famílies, grups, etc.), ja que l’elaboració de tots els trams, han estat dissenyats i recorreguts pels propis autors nadius, aconseguint que dels 355 quilòmetres del seu traçat, 351 són per camins rurals, amb poc o nul trànsit de vehicles a motor.
Camins de l’Orde de Montesa, us s’acosta a històrics pobles, en els quals podreu dormir, acampar i assaborir els productes típics de la nostra terra, a més de gaudir de la nostra extensa i variada gastronomia.
El recorregut, es pot fer amb qualsevol tipus de bicicleta, perquè gaudiu d’el paisatge d’una manera directa, tot i que sempre la podreu combinar amb el tren, de manera que s’adapti a totes les opcions de viatjar.
Recorrela completa, per etapes, d’un punt a un altre o fer circulars, la flexibilitat dels itineraris s’adapta a qualsevol circumstància personal, però tingues present que qualsevol opció que facis, faran les delícies de la teva aventura.
ATENCIÓ RUTA NO SENYALITZADA
Desitgem que la gaudiu, igual que nosaltres cuan la van crear.
Deixeu-nos les vostres opinions!
Tono Chamorro i Silvia Simó, creadors de CAMINS DE L’ORDE DE MONTESA.