Sant Mateu Medieval

DEL 12 AL 14 DE JULIOL DE 2024

La població de Sant Mateu realitza un viatge al seu esplendorós passat medieval amb la celebració el segon cap de setmana de juliol de Sant Mateu Medieval. El centre històric de Sant Mateu s’ambienta per a retrocedir als segles XIII, XIV i XV i recordar els temps en què el comerç de la llana amb Florència va fer de Sant Mateu una de les poblacions més importants del Regne de València, fet que es veu reflectit en l’espectacular patrimoni monumental que es conserva al seu casc antic, declarat Bé d’Interés Cultural, i en el seu qualificatiu de capital del Maestrat de Montesa.

Els carrers del centre històric s’ambienten amb decoració de l’edat mitjana i són ocupades per un mercat medieval amb oficis, personatges d’època, passeig amb oques, grups de música, animació de carrer ….  Durant aquests dies els comerços de la localitat i diferents artesans ofereixen els seus productes.

La data de celebració coincideix amb la que el Rei Jaume I va concedir a l’Ordre de l’Hospital per poder celebrar una fira anual a Sant Mateu (la primera concessió obtinguda a Castelló).