Voltants de Sant Mateu

Visitar la Tinença de Benifassà i gaudir magnífics paisatges ja siga recorrent-la amb el cotxe per les seues carreteres de muntanya o caminant a través dels senders que la creuen. Apropar-nos els dijous, de 13 h a 15 h, a visitar l’església del monestir de Santa Maria de Benifassà (des de Sant Mateu, 42 km fins l’Embassament d’Ulldecona i 52 km fins la Pobla de Benifassà).

En la comarca dels Ports, apropar-nos a visitar Morella i recórrer el seu magnífic conjunt monumental. Des de Morella, podem completar la nostra excursió passejant pels carrers de les poblacions de Forcall i Mirambel o visitant el santuari de la Mare de Déu de la Balma a Sorita (des de Sant Mateu 40 km a Morella, 50 km a Forcall, 65 km a Mirambel, 60 km al santuari de la Balma).

Gaudir de la visita a poblacions de l’Alt Maestrat i dels Ports com són Catí, Benassal, Culla, Ares i Vilafranca. En les seues rodalies, ja en la província de Terol, podem apropar-nos fins la Iglesuela del Cid i Cantavieja (des de Sant Mateu 23 km a Catí, 45 km a Benassal, 55 km a Culla, 53 km a Ares, 65 km a Vilafranca, 74 km a la Iglesuela del Cid, 83 km a Cantavieja).

Gaudir de les instal·lacions del Parc Miner del Maestrat amb la visita a la mina Victoria Esperanza situada en els termes municipals de Culla i la Torre d’en Besora. Obligatori reservar entrades. Obert: de març a desembre, dissabtes, diumenges i festius. Més informació i reserva d’entrades: Tel. 651 177 071 o www.parcminerdelmaestrat.es (Des de Sant Mateu, 46 km).

Descobrir i conèixer l’art rupestre d’aquestes comarques declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO visitant el Museu de la Valltorta de Tírig i el conjunt de la Cova Remígia, en el terme municipal d’Ares del Maestrat (des de Sant Mateu, 14 km al Museu de la Valltorta i 45 km a la Cova Remígia – Masia la Montalbana).

MUSEU DE LA VALLTORTA (Tel. 964 336 010). Horari del Museu: de dimarts a diumenge, Octubre a abril:de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Maig a setembre: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. De dimarts a diumenge: Visites guiades als abrics: Mas d’en Josep: 10 h, Cova dels Cavalls: 12 h i Cova del Civil: 16:30 h (octubre a abril) y 18 h (maig a setembre). Tancat 25 de desembre, 1 y 6 de gener.

Cova Remígia (Ares del Maestrat): Inici de la visita des del Mas de la Montalbana. Horari: dissabte i diumenge a les 11.30 h i 16.30 h

Propers a Sant Mateu, a la comarca del Baix Maestrat, no oblidar-nos de visitar el Santuari de la Verge de la Font de la Salut en Traiguera, de passejar pel casc urbà i admirar les restes del seu castell en Cervera del Maestre i a Peníscola, ciutat en el mar, admirar el seu pintoresc casc antic i visitar el castell templer, ( Des de Sant Mateu, 12 km a Cervera del Maestre, 16 km a Traiguera i 39 km a Peníscola)

En el sud de la Província visitar Vilafamés (a 53 km), Onda (a 78 km), en la Vall d’Uixó visitar les Coves de Sant Josep (a 93 km) i la monumental ciutat de Segorbe (a 121 km).

En la veïna província de Tarragona podem conèixer l’extraordinari patrimoni històric i artístic de la ciutat episcopal de Tortosa. A continuació podem apropar-nos al Delta de l’Ebre des d’Amposta o Deltebre i delectar-nos en un passeig fluvial en barca, de la riquesa i varietat botànica, faunística i paisatgística d’aquest importantíssim Parc Natural (des de Sant Mateu 60 km a Tortosa i 78 km a Deltebre).