Festes Patronals

Del 19 al 28 d’ agost de 2019
20 al 22  de setembre de 2019

Del 19 al 28 d’agost es celebren les festes patronals de la localitat dedicades a Sant Climent Màrtir. Alguns dels actes més característics són el Pregó amb les seves magnifiques carrosses, el Ball Pla del dia 20, els bous al carrer i les revetlles.

Festes Patronals 2019 de Sant Mateu
del 19 al 28 d’agost – del 20 al 22 de setembre

DIUMENGE, 11 D’AGOST

18 h: A la plaça Major, inscripcions per a la cursa del Morabetí 2019. Seguidament, curses infantils i a continuació, tindran lloc les curses d’adults.

DIMECRES, 14 D’AGOST

22.30 h: Al recinte del Calvari, I taller nocturn de Tango Argentí impartit per Alejandra i Horte. Apte per a totes les edats. Nivell: iniciació. Entrada gratuïta. Col·labora: Bailemos.

DIJOUS, 15 D’AGOST

8 h: Des de l’I.E.S. Maestrat, inici de la IX ruta senderista, cicloturista i eqüestre Vila de Sant Mateu. Ruta circular. Distància: 12 Km. Dificultat: baixa. Organitza: Club de Muntanya Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
Nota: La inscripció per poder participar-hi serà de 5 € per persona i es podrà realitzar a l’Oficina de Turisme fins al dimarts 13 d’agost. La inscripció inclou: assegurança, avituallament líquid i, en acabar, aperitiu. S’obsequiarà els participants. També s’admetran inscripcions el mateix dia al punt d’eixida al preu de 8 € per persona. Inscripció oberta a tot el públic.
21 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, sopar de pa i porta i ‘bureo’ d’estiu. Es convida totes les persones que sàpiguen ballar els balls típics de Sant Mateu. Organitza: Antic Grup de Danses i Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.

DISSABTE, 17 D’AGOST

10 h: A la plaça Major, quedada cicloturista per a tots els públics donant una volta a la localitat i fins al riu de l’Ermita. A la tornada, parada al CEIP “Mare de Déu dels Àngels” de Sant Mateu on tindrà lloc un xicotet esmorzar per als participants. Seguidament exhibicions vàries, proves diverses i castells inflables. S’obsequiarà als participants.
Important: Per participar és obligatori l’ús del casc. Nota: En finalitzar el matí, dinar al Restaurant El Portal. Inscripció i pagament al mateix Restaurant. Organitza: Associació Ciclista Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes.
23 h: Al poliesportiu, acte de proclamació de les Regines i Dames de les Festes 2019, amb imposició de bandes. Presentarà l’acte la Sra. Paula Gil Querol, Graduada en Periodisme i Xarxes Socials.
A continuació, ball amenitzat per l’orquestra EUROPA. Organitza: Comissió de Festes. Entrada gratuïta.

DIUMENGE, 18 D’AGOST

16 h: Als baixos de l’ajuntament, tradicional subhasta de cadafals.
18 h: Al CEIP Mare de Déu dels Àngels, tallers i activitats infantils. Organitza: Comissió de Festes. Patrocina: Excma. Diputació Provincial de Castelló.
19 h: Al local de Puig de la plaça Llaurador, IX taller de batxata impartit per Alejandra i Horte. Apte per a totes les edats. Nivell: iniciació. Entrada gratuïta. Col·labora: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu i Bailemos.
19 h: Al Saló d’Actes de l’Ajuntament, conferència sobre La Orden del Hospital y las guerres del Mediterráneo. De Rodas a Lepanto a càrrec de Víctor Mínguez. Organitza: Associació Antigues Ordres Militars del Maestrat.
22.30 h: Al recinte del Calvari, concert de la Banda de Música Santa Cecilia de Sant Mateu dirigida per Raül Cabanes Tena.

DILLUNS, 19 D’AGOST

13 h: Des del campanar, volteig general de campanes. A l’ajuntament, tindrà lloc el tradicional ‘chupinazo’ acompanyat del missatge que ens dirigiran les Regines i Dames de Festes. A continuació, s’encendrà la primera traca de les festes, que finalitzarà a la part alta de la torre campanar. Seguidament, a la plaça Major, actuació de la xaranga SARABASTALL de Sant Mateu i repartiment de sangria.
19 h: Des de l’avinguda Ntra. Sra.dels Àngels, començarà el pregó de les festes presidit per les Regines i Dames, acompanyades pels gegants i capgrossos de Sant Mateu, el Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu i la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, que tancarà el pregó.
Nota: S’obsequiarà amb un pernil totes les carrosses en què, com a mínim, hi vagen sis persones.
CONCURS DE CARROSSES: S’atorgaran 5 premis a les carrosses més puntuades per un jurat nomenat a l’efecte. Es valoraran els aspectes següents: originalitat, elaboració i espectacle, que no excedirà els 5 minuts. Els premis seran: 1r: 650 €; 2n: 450 €; 3r: 300 €; 4t:200 € i 5è: 100 per a la categoria general i 1r: 300 €; 2n: 200 € i 3r: 100 € per a la categoria infantil. Els interessats a participar-hi han d’apuntar-se a l’Oficina de Turisme fins al divendres 16 d’agost a les 14 h. Hauran d’indicar si porten equip de so i si volen participar en la categoria general o en la infantil.
En acabar la desfilada, al poliesportiu hi haurà disco mòbil i tindrà lloc el lliurament de premis. Organitza: Unió de Joves. Entrada gratuïta.

DIMARTS, 20 D’AGOST

9 h: Diana a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.
11.30 h: A l’Església Arxiprestal, missa solemne concelebrada amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. Predicarà l’homilia un eloqüent orador sagrat. La Coral Cors del Maestrat de Sant Mateu, dirigida per en Raúl Marín Prades, interpretarà la Missa Pontificalis de Perosi.
19.30 h: A la plaça Major, Ball Pla Infantil declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.
Nota: Per al bon desenvolupament de l’esdeveniment i millor brillantor, demanem als pares dels xiquets i les xiquetes participants que s’abstinguen d’entrar al recinte.
22.30 h: A la plaça Major, Ball Pla de Fadrins declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.
00.30 h: Al poliesportiu, ball a càrrec de l’orquestra TWIN’S. En acabar, hi haurà disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DIMECRES, 21 D’AGOST

12 h: A l’Església Arxiprestal, missa pels jubilats i pensionistes de la població, amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. El Grup de Guitarres de Sant Mateu amenitzarà la litúrgia. Seguidament, als baixos del Palau Borrull, repartiment d’obsequis als majors de 80 anys.
Nota: Demanem als veïns i les veïnes que no puguen desplaçar-se que envien un/a representant.
18 h: Al CEIP Mare de Déu dels Àngels, tallers i activitats infantils. Organitza: Comissió de Festes.
Nota: A les 19 h es repartirà berenar a tots els xiquets i les xiquetes participants.
20 h: Al poliesportiu, berenar-sopar per als jubilats i pensionistes. A continuació, actuació musical.
Nota: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 3€/persona i la retirada dels tiquets serà a l’Oficina de Turisme fins al dilluns 19 d’agost a les 14 h. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu.
23 h: A la plaça Major, Ball Pla de Casats declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.

DIJOUS, 22 D’AGOST

9 h: A la plaça Major, muntatge del cós taurí.
12 h: A l’Església Arxiprestal, missa pels difunts de Sant Mateu, en especial pels que han faltat des de les últimes Festes, amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. La Coral Cors del Maestrat de Sant Mateu interpretarà la Misa de Requiem en cant gregorià.
18 h: Al CEIP Mare de Déu dels Àngels, tallers i activitats infantils. Organitza: Comissió de Festes.
Nota: A les 19 h es repartirà berenar a tots els xiquets i les xiquetes participants.
18.30 h: A l’ermita de la Mare de Déu dels Àngels, missa especialment dedicada a tots els santmatevans que resideixen fora de la nostra població i ofrena floral de les Regines i Dames de les Corts d’Honor. Predicarà l’homilia un eloqüent orador sagrat. El Grup de Guitarres de Sant Mateu amenitzarà la litúrgia.
21.30 h: Al poliesportiu, sopar de germanor. A continuació, la banda THE BLISTERS presentarà l’espectacle Tributo a The Beatles. En finalitzar, disco mòbil.
Nota: Per a facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 5€/persona per als socis de la Unió de Joves i de 10€/persona per als no socis. El tiquet inclou: fideuà, vi, gasosa, aigua, papes i l’entrada a l’actuació musical. La retirada dels mateixos es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins dimarts 20 d’agost a les 14 h.. Organitza: Unió de Joves. Col·labora: Comissió de Festes.
Important: La Unió de Joves informe que nos es permetrà accedir al recinte amb begudes alcohòliques d’alta graduació.

DIVENDRES, 23 D’AGOST

10 h: Als baixos de l’Ajuntament, esmorzar per a les dones. S’obsequiarà a les participants.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
14 h: A l’Hotel Restaurant Montesa, dinar de germanor de l’Associació Dones de Sant Mateu. Organitza: Associació de Dones Santa Àgueda de Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes.
Nota: Poden participar-hi totes les dones interessades, sense cap excepció. No fa falta ser-ne sòcia. Les inscripcions seran de 10€/sòcia de l’Associació Dones de Sant Mateu Santa Àgueda i de 15€/no sòcia. La retirada dels tiquets es realitzarà a l’Oficina de Turisme per a les sòcies i a l’Hotel Montesa per a les no sòcies fins al dijous 22 d’agost.
16 h: A la Llar dels Jubilats, inici del concurs de guinyot. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
Nota: La inscripció serà gratuïta i es realitzarà a la Llar dels Jubilats fins al dimecres 21 d’agost.
17.30 h: Entrada de l’Associació de Dones, Regines, Dames i dones assistents al dinar, acompanyades per la xaranga Sarabastall de Sant Mateu. En arribar a la plaça, la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu interpretarà la típica porronà i se soltaran dues vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre per a les dones atrevides. Seguidament, bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Raúl Monferrer de Fomiche Alto (Teruel). En finalitzar, actuació de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu i repartiment de sangria.
Nota: Cada dia en finalitzar l’eixida, VII concurs internacional de ‘plegat de toldo’ per parelles Memorial Gerard Diago Bolet. Organitza. Colla del Toldo.
23 h: Bou embolat de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre.
00.30 h: Al poliesportiu, actuació de l’orquestra BIRD BAND. En finalitzar, hi haurà disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DISSABTE, 24 D’AGOST

12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
12.45 h: Desencaixonament del bou ‘cerril’ CHAPARRITO, número 44, guarisme 6, de la ramaderia Soto de la Fuente (Guillena – Sevilla), adquirit a la finca La Masà de Sergio Centelles d’Ares del Maestre. A continuació, prova del bou. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes. A continuació vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Navarré Gregorio de Mora de Rubielos (Teruel). Durant la vesprada El Tastet Productes Sant Climent repartirà una botella de vi a tots els cadafals. En finalitzar, actuació de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu i repartiment de sangria.
23 h: Embolada del bou ‘cerril’ provat pel matí.
00.30 h: Al poliesportiu, actuació de la gran orquestra LÍMITE. Organitza: Unió de Joves.

DIUMENGE, 25 D’AGOST

6 h: La xaranga Sarabastall de Sant Mateu ens portarà des del poliesportiu fins a la plaça Major, on es repartirà moscatell i magdalenes. Seguidament actuació de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Hermanos Colomer de Calanda (Teruel).
21.30 h: Al carrer València, tardeo flamenc amb l’actuació del grup RUMBA DECAJÓN. Organitza: Unió de Joves.
22 h: Als baixos de l’Ajuntament, repartiment de tombet de bou.
Nota: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 2€/persona. El tiquet es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme fins al divendres 23 d’agost a les 14 h. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu.
23 h: A la plaça Major, prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre.

DILLUNS, 26 D’AGOST

9.30 h: A la plaça Llaurador, concurs de ‘mirles’. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
Nota: La inscripció serà gratuïta i es realitzarà a la Llar dels Jubilats el mateix dia del concurs.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de Corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia La Paloma de Xaló (Alacant).
21.30 h: Al poliesportiu, sopar de pa i porta. A continuació, actuació de l’orquestra TWISTER.
Nota: Per a facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0€/persona per als socis de la Unió de Joves i de 5€/persona per als no socis. El tiquet inclou: vi, gasosa, aigua, papes i l’entrada a l’actuació musical. La retirada dels mateixos es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins dissabte 24 d’agost a les 14 h. Els socis hauran de retirar igualment els tiquets. Organitza: Unió de Joves. Col·labora: Comissió de Festes.
Important: La Unió de Joves informe que nos es permetrà accedir al recinte amb begudes alcohòliques d’alta graduació.

DIMARTS, 27 D’AGOST

12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’, de la ramaderia Alberto Granchel Prats de Quatretonda (València).
21.45 h: Bou embolat per als xiquets i les xiquetes. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
22.45 h: Al recinte del Calvari, el grup Gats Vells ens delectarà amb un gran concert d’havaneres valencianes. Organitza: Comissió de Festes. Entrada gratuïta.
00.30 h: Al poliesportiu, FESTA REMEMBER amb l’actuació de disco mòbil BANDALAY i a la cabina Dj. TONET MARZÁ, Dj. OLIVER i Dj. DANNY.A. Organitza: Unió de Joves.

DIMECRES, 28 D’AGOST

10.30 h: Missa solemne a l’Església Conventual de les Monges Agustines amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. Predicarà l’homilia un eloqüent orador sagrat.
12 h: Quan sone el primer coet, al carrer València, núm. 9, es faran els tradicionals càntics a Sant Agustí per part dels corredors i per tot el públic en general que vulga participar en este emotiu acte. Després aperitiu per a relaxar el músculs abans de l’entrada. Vos esperem per afegir-li color i gràcia.
12.30 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’, de la ramaderia Fernando Machancoses de Xest (València).
22.30 h: Des del Campanari, gran actuació fi de festes a càrrec de la companyia DELREVÉS que presentarà l’espectacle de dansa vertical UNO.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

18.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
20 h: Cercavila a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.
22 h: Al Poliesportiu, sopar de germanor de la Penya Taurina Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu.
Nota: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0 €/soci i 5 €/no soci. Els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme fins al dimecres 18 de setembre a les 14 h. Els socis hauran de retirar igualment els tiquets.
00.30 h: Al poliesportiu, disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DISSABTE, 21 DE SETEMBRE

9 h: Diana a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.
11.30 h: A l’Església Arxiprestal, missa solemne amb l’assistència de les Regines, Dames i Autoritats. La Coral Cors del Maestrat interpretarà la Missa de Angelis.
17.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia Jaime Tárrega ‘Lucas’ de Vilafamés. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
19 h: A la plaça Major, Ball Pla interpretat pel Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu.
Nota: Per participar-hi no cal dur la indumentària típica.
20 h: Al recinte del Calvari, concert de la Unió Musical de Paiporta dirigida pel mestre Jaume Iborra Esteve.
22.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bou embolat de la ramaderia Jaime Tárrega ‘Lucas’ de Vilafamés. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
00.30 h: Al poliesportiu, ball a càrrec de l’orquestra SCREAM. Organitza: Unió de Joves.

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

18 h: A l’Església Arxiprestal, gran concert de la coral ‘Cors del Maestrat’ de Sant Mateu i la coral ‘Verge de l’Avellà’ de Catí. Organitza: Coral ‘Cors del Maestrat’ de Sant Mateu. Entrada gratuïta.