Festes Patronals

Del 18 al 26 d’ agost de 2018
21 al  23  de setembre de 2018

Del 19 al 27 d’agost es celebren les festes patronals de la localitat dedicades a Sant Climent Màrtir. Alguns dels actes més característics són el Pregó amb les seves magnifiques carrosses, el Ball Pla del dia 20, els bous al carrer i les revetlles.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

DIVENDRES, 17 D’AGOST

9 h: A la plaça Major, quedada cicloturista per a tots els públics donant una volta a la localitat i fins al riu de l’Ermita. A la tornada, parada al CEIP “Mare de Déu dels Àngels” de Sant Mateu on tindrà lloc un xicotet esmorzar per als participants. Seguidament exhibicions vàries, proves diverses i castells inflables. Al migdia torrà de germanor. S’obsequiarà als participants.
IMPORTANT: Per participar és obligatori l’ús del casc.
NOTA: Per a facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 2€/persona per als socis de l’Associació Ciclista Sant Mateu i de 5€/persona per als no socis. El tiquet inclou: torrà, pa i beguda. La retirada dels mateixos es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins dimarts 14 d’agost. Organitza: Associació Ciclista Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes.
16 h: Als baixos de l’ajuntament, tradicional subhasta de cadafals.
19 h: Al recinte del Calvari, VIII taller de ritmes llatins impartit per Alejandra i Horte. Taller de nudos Cubanos. Apte per a totes les edats. Nivell: iniciació. Entrada gratuïta.
22 h: Al Saló d’Actes de l’Ajuntament, acte d’imposició de la banda a la dama representant de Baziège, la Srta. Sophie Lapalu, que quedarà proclamada Dama de les Festes Patronals 2018.
22.30 h: Al poliesportiu municipal, concert de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu dirigida per Raül Cabanes Tena i Pep Gimeno Botifarra amb la col·laboració de la Colla de Dolçaines i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu, presentant l’espectacle Botifarra a Banda.
NOTA: Per a facilitar l’organització i el bon desenvolupament del concert, les entrades podran adquirir-se a l’Oficina de Turisme al preu de 5€.

DISSABTE, 18 D’AGOST

13 h: Des del campanar, volteig general de campanes. A l’ajuntament, tindrà lloc el tradicional ‘chupinazo’ acompanyat del missatge que ens dirigiran les Regines i Dames de Festes. A continuació, s’encendrà la primera traca de les festes, que finalitzarà a la part alta de la torre campanar. Seguidament, a la plaça Major, actuació de la xaranga SARABASTALL de Sant Mateu i repartiment de sangria.
19 h: Des de l’avinguda Ntra. Sra.dels Àngels, començarà el pregó de les festes presidit per les Regines i Dames, acompanyades pels gegants i capgrossos de Sant Mateu, el Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu i la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, que tancarà el pregó.
NOTA: S’obsequiarà amb un pernil totes les carrosses en què, com a mínim, hi vagen sis persones.
CONCURS DE CARROSSES: S’atorgaran 5 premis a les carrosses més puntuades per un jurat nomenat a l’efecte. Es valoraran els aspectes següents: originalitat, elaboració i espectacle, que no excedirà els 5 minuts. Els premis seran: 1r: 650 €; 2n: 450 €; 3r: 300 €; 4t:200 € i 5è: 100 per a la categoria general i 1r: 300 €; 2n: 200 € i 3r: 100 € per a la categoria infantil. Els interessats a participar-hi han d’apuntar-se a l’Oficina de Turisme fins al dijous 16 d’agost a les 14 h. Hauran d’indicar si porten equip de so i si volen participar en la categoria general o en la infantil.

En acabar la desfilada, al poliesportiu hi haurà disco mòbil i tindrà lloc el lliurament de premis. Organitza: Unió de Joves. Entrada gratuïta.

DIUMENGE, 19 D’AGOST

12.15 h: A l’Església Arxiprestal, missa pels jubilats i pensionistes de la població, amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. El Grup de Guitarres de Sant Mateu amenitzarà la litúrgia. Seguidament, als baixos del Palau Borrull, repartiment d’obsequis als majors de 80 anys.
NOTA: Demanem als veïns i les veïnes que no puguen desplaçar-se que envien un/a representant.
18 h: Al poliesportiu municipal, tallers i activitats infantils. Organitza: Comissió de Festes.
NOTA: A les 19 h es repartirà berenar a tots els xiquets i les xiquetes participants.
18 h: A l’ermita de la Mare de Déu dels Àngels, missa especialment dedicada a tots els santmatevans que resideixen fora de la nostra població i ofrena floral de les Regines i Dames de les Corts d’Honor. Predicarà l’homilia un eloqüent orador sagrat. El Grup de Guitarres de Sant Mateu amenitzarà la litúrgia.
20 h: Al poliesportiu, berenar-sopar per als jubilats i pensionistes. A continuació, actuació musical.
NOTA: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 3€/persona i la retirada dels tiquets serà a la Llar dels Jubilats fins al dijous 16 d’agost. Organitza: Comissió de Festes. Col·labora: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu.
23 h: A la plaça Major, Ball Pla de Casats declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.

DILLUNS, 20 D’AGOST

9 h: Diana a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.
11.30 h: A l’Església Arxiprestal, missa solemne concelebrada amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. Predicarà l’homilia un eloqüent orador sagrat. La Coral Cors del Maestrat de Sant Mateu, dirigida per na Tica Abad Rovira, interpretarà la Missa Pontificalis de Perosi.
En finalitzar, El Tastet Productes Sant Climent oferirà un vi d’honor per a les Regines, Dames i Autoritats al Museu de l’Oli al carrer Saragossa.
19.30 h: A la plaça Major, Ball Pla Infantil declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.
NOTA: Per al bon desenvolupament de l’esdeveniment i millor brillantor, demanem als pares dels xiquets i les xiquetes participants que s’abstinguen d’entrar al recinte.
22.30 h: A la plaça Major, Ball Pla de Fadrins declarat Bé d’Interés Turístic Local. S’obsequiarà els participants.
00.30 h: Al poliesportiu, ball a càrrec de l’orquestra DESAFIO. En acabar, hi haurà disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DIMARTS, 21 D’AGOST

9 h: A la plaça Major, muntatge del cós taurí.
12 h: A l’Església Arxiprestal, missa pels difunts de Sant Mateu, en especial pels que han faltat des de les últimes Festes, amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. La Coral Cors del Maestrat de Sant Mateu interpretarà la Misa de Requiem en cant gregorià.
18 h: Al poliesportiu municipal, tallers i activitats infantils. Organitza: Comissió de Festes.
NOTA: A les 19 h es repartirà berenar a tots els xiquets i les xiquetes participants.
21 h: Al poliesportiu, sopar de pa i porta. A continuació, la banda DESTRANGIS presentarà l’espectacle Tributo a Estopa.
NOTA: Per a facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0€/persona per als socis de la Unió de Joves i de 4€/persona per als no socis. El tiquet inclou: vi, gasosa, aigua, papes i l’entrada a l’actuació musical. La retirada dels mateixos es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins diumenge 19 d’agost. Els socis hauran de retirar igualment els tiquets. Organitza: Unió de Joves. Col·labora: Comissió de Festes.

DIMECRES, 22 D’AGOST

10 h: Als baixos de l’Ajuntament, esmorzar per a les dones. S’obsequiarà a les participants.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
13.30 h: Concentració als baixos de l’Ajuntament de l’Associació de Dones de Sant Mateu, Regines, Dames i dones assistents al dinar de germanor que acompanyades de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu es dirigiran a l’Hotel Restaurant Montesa. Organitza: Associació de Dones Santa Àgueda de Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes.
NOTA: Poden participar-hi totes les dones interessades, sense cap excepció. No fa falta ser-ne sòcia. Les inscripcions seran de 10€/sòcia de l’Associació Dones de Sant Mateu Santa Àgueda i de 15€/no sòcia. La retirada dels tiquets es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins dilluns 20 d’agost per a les sòcies i a l’Hotel Montesa per a les no sòcies.
16 h: A la Llar dels Jubilats, inici del concurs de guinyot. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
NOTA: La inscripció serà gratuïta i es realitzarà a la Llar dels Jubilats fins al dilluns 20 d’agost.
17.30 h: Entrada de l’Associació de Dones, Regines, Dames i dones assistents al dinar, acompanyades per la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu. En arribar a la plaça, se soltaran dues vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre per a les dones atrevides. Seguidament, bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Raúl Monferrer de Fomiche Alto (Teruel).
NOTA. Cada dia en finalitzar l’eixida, VI concurs internacional de ‘plegat de toldo’ per parelles Memorial Gerard Diago Bolet. Organitza. Colla del Toldo.

21.30 h: Bou embolat per als xiquets i les xiquetes. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes. En finalitzar la xaranga Sarabastall de Sant Mateu ens acompanyarà fins al poliesportiu on hi haurà discomòbil. Organitza: Unió de Joves.
22.30 h: Al recinte del Calvari, el grup Planakanta ens delectarà amb un concert música llatinoamericana. Organitza: Comissió de Festes. Entrada gratuïta.
00.30 h: Al poliesportiu, actuació de l’orquestra REVELACIÓN. En finalitzar, hi haurà disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DIJOUS, 23 D’AGOST

9.30 h: A la plaça Llaurador, concurs de ‘mirles’. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Mateu. Patrocina: Comissió de Festes.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Fernando Mansilla de Torreblanca, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
17.30 h: Bous de Corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Fernando Mansilla de Torreblanca.
21.30 h: Al poliesportiu, sopar de germanor. A continuació ball i FESTA REMEMBER amb la participació dels dj’s TONET MARZÁ, DANNY A. MIKE i OLIVER i l’actuació d’un dels grups més importants de l’època NEW LIMIT.
NOTA: Per a facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0€/persona per als socis de la Unió de Joves i de 10€/persona per als no socis. El tiquet inclou: fideuà, vi, gasosa, aigua, papes i l’entrada a l’actuació musical. La retirada dels mateixos es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins dilluns 20 d’agost. Els socis hauran de retirar igualment els tiquets. Organitza: Unió de Joves. Col·labora: Comissió de Festes.

DIVENDRES, 24 D’AGOST

12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’, de la ramaderia Fernando Machancoses de Xest (València). En finalitzar, actuació de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu i repartiment de sangria.
23 h: Bou embolat de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre.
00.30 h: Al poliesportiu, actuació de l’orquestra BIRD BAND. En acabar, hi haurà disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DISSABTE, 25 D’AGOST

10.30 h: Missa solemne a l’Església Conventual de les Monges Agustines amb l’assistència de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats. Predicarà l’homilia D. David Homedes Palau, ordenat sacerdot el passat 24 de juny a França.
12 h: Quan sone el primer coet, al carrer València, núm. 9, es faran els tradicionals càntics a Sant Agustí per part dels corredors i per tot el públic en general que vulga participar en este emotiu acte. Després aperitiu per a relaxar el músculs abans de l’entrada. Vos esperem per afegir-li color i gràcia.
12.30 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
12.45 h: Desencaixonament del bou ‘cerril’ ESTUPENDO, número 39, guarisme 5, de la ramaderia Gerardo Ortega de Santa Olalla (Huelva), adquirit a la finca La Masà de Sergio Centelles d’Ares del Maestre. A continuació, prova del bou. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·labora: Comissió de Festes. A continuació vaquetes de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro i confitera de la ramaderia Hermanos Marcén de Villanueva de Gállego (Zaragoza). Durant la vesprada El Tastet Productes Sant Climent repartirà una botella de vi a tots els cadafals. En finalitzar, eixida amb el tradicional ‘toldo’ de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre. Seguidament, actuació de la xaranga Sarabastall de Sant Mateu i repartiment de sangria.
23 h: Embolada del bou ‘cerril’ provat pel matí.
00.30 h: Al poliesportiu, actuació de la gran orquestra NEW LÍMITE. Organitza: Unió de Joves.

DIUMENGE, 26 D’AGOST

6 h: La xaranga Sarabastall de Sant Mateu ens portarà des del poliesportiu fins a la plaça Major, on es repartirà moscatell i magdalenes.
7 h: A la plaça Major, prova de vaquetes de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert.
12 h: Entrada i prova de vaquetes de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert, que discorrerà pels carrers València i Historiador Betí i per la plaça Major.
16 h: A la Llar dels Jubilats, concurs de guinyot.
18 h: Bous de corro, confitera i eixida amb el tradicional ‘toldo’, de la ramaderia La Paloma de Xaló (Alacant).
22.30 h: Al poliesportiu, gran espectacle fi de festes, on es presentarà l’espectacle El Teu Sant Mateu, El Musical a càrrec d’artistes locals.
NOTA: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, l’entrada serà d’1€/persona i la retirada dels tiquets es realitzarà a l’Oficina de Turisme fins al mateix dia. Organitza: Comissió de Festes.

DIJOUS, 20 DE SETEMBRE

20 h: Cercavila a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

9 h: Diana a càrrec de la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu.
11.30 h: A l’Església Arxiprestal, missa solemne amb l’assistència de les Regines, Dames i Autoritats. La Coral Cors del Maestrat interpretarà la Missa de Angelis.
17 h: A la Seu de l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Sant Mateu, acte commemoratiu amb motiu de la celebració dels 145 anys de la seua fundació a la localitat.
18.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
21.15 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, vaca embolada de la ramaderia La Esperanza de Alcalà de Xivert. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
22 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, sopar de germanor de la Penya Taurina Sant Mateu. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu.
NOTA: Per facilitar l’organització de l’esdeveniment, les inscripcions seran de 0 €/soci i 5 €/no soci. Els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme fins al dimecres 19 de setembre a les 14 h. Els socis hauran de retirar igualment els tiquets.
00.30 h: Al poliesportiu, disco mòbil. Organitza: Unió de Joves.

DISSABTE, 22 DE SETEMBRE

12 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, entrada i prova de vaquetes de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
17.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bous de vila de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
19.15 h: A la plaça Major, Ball Pla interpretat pel Grup de Dolçainers i Tabaleters Guillem Sorolla de Sant Mateu.
NOTA:Per participar-hi no cal dur la indumentària típica.
22.30 h: Al pla de la Mare de Déu de la Font, bou embolat de la ramaderia Iván Meseguer de Cervera del Maestre. Organitza: Penya Taurina Sant Mateu. Col·laboren: Ajuntament i Comissió de Festes.
00.30 h: Al poliesportiu, ball a càrrec de l’orquestra TWISTER. Organitza: Unió de Joves.

DIUMENGE, 23 DE SETEMBRE

18 h: A l’Església Arxiprestal, gran concert d’orgue a càrrec del Sr. Augusto Belau, organista de la Concatedral de Santa María de Castelló. Organitza: Associació Orgue de Sant Mateu